Cuvântul „Fuck" și a făcut apariția pe tricouri purtate la o audiență generală a Papei miercuri, iar Suveranul Pontif, râzând, le-a oferit membrilor corului care purtau tricourile un tratament VIP, transmite Reuters.

Papa Francisc nu are o problemă cu cuvântul „Fuck”Foto: Captura Facebook

Aproximativ 30 de italieni care purtau tricouri roșii pe care scria „Fuck Cancer Choir" au stat într-o secțiune din față la audiența din Piața Sfântul Petru și ulterior au cântat pentru papă.

La finalul audienței ținute în fața a mii de oameni, grupul a urcat pe platforma de pe care Francisc se adresase mulțimii și a cântat pentru papa așezat, stând în picioare în jurul scaunului său.

„Sunteți buni, sunteți poeți, vă mulțumesc", le-a spus papa, râzând, potrivit unei înregistrări video de pe Facebook.

Corul, din provincia Alessandria din nordul Italiei, este condus de doi medici, biologul Stefania Crivellari și onocologul Federica Grosso. Zona a avut o rată mai mare decât în mod normal a mezoteliomului, un tip de cancer cauzat de expunerea la azbest în trecut de la o fabrică (închisă în prezent) din orașul Casale Monferrato.

„Știm ce înseamnă acest cuvânt în engleză, dar a fost ales de pacienții noștri pentru a arăta că există posibilitatea de a trăi cu cancerul într-un mod uman, toți împreună", a declarat Grosso pentru Reuters.

Ea a spus că grupul, care a apărut la televiziunea italiană pentru a milita pentru o mai mare acceptare a persoanelor care trăiesc cu cancer, pregătește un musical bazat pe poveștile individuale ale supraviețuitorilor. Acesta va debuta în această toamnă.

Pe pagina de Facebook a grupului se spune că misiunea sa este de a „transmite energie și putere" pacienților cu cancer și de a strânge fonduri pentru cercetare.