Un vehicul a intrat într-o mulțime de oameni în vestul Berlinului, provocând moartea unei persoane și rănirea a cel puțin 12 oameni, a anunțat miercuri televiziunea publică germană rbb24 și Reuters, citând serviciile de urgență. Suspectul a fost arestat, a anunțat poliția.

HotNews.roFoto: Hotnews

16:53Potrivit informațiilor Bild, șoferul avea în mașină o scrisoare prin care își justifica gestul, însă poliția nu a dat mai multe detalii.

„Nu a fost nicidecum un accident. Cineva a luat-o razna, un ucigaș cu sânge rece”, a declarat un anchetator pentru cotidianul Bild, citat de Reuters.

15:31 Poliția a identificat șoferul ca fiind un cetățean cu dublă cetățenie, germană și armeană, în vârstă de 29 de ani. Victima ar fi o profesoară care se afla pe stradă cu un grup de elevi, potrivit cotidianul german Bild, citat de Reuters.

13:15 Cel puțin 12 persoane sunt rănite, a transmis poliția, contrazicând informația transmisă imediat după incident de pompieri, care spuneau că sunt peste 30 de răniți. "Suntem în prezent la fața locului cu aproximativ 130 de membri ai personalului de urgență", a adăugat poliția.

12:57 Cotidianul de mare tiraj Bild scrie că bărbatul conducea o mașină mică Renault. La fața locului intervin un număr mare de servicii de intervenție și salvare. Incidentul a avut loc lângă biserica Gedaechtniskirche, unul dintre cele mai cunoscute monumente din Berlin.

"Un bărbat ar fi intrat cu mașina într-un grup de oameni. Nu se știe încă dacă a fost un accident sau un act deliberat", a declarat poliția la scurt timp după incident, adăugând că atacatorul a fost reținut la fața locului.

Incidentul a avut loc în apropiere de locul unui atac fatal din 19 decembrie 2016, când Anis Amri, un solicitant de azil tunisian respins cu legături islamiste, a deturnat un camion, l-a ucis pe șofer și apoi a intrat cu el într-o mulțime.