O instanță de la Moscova a decis luni ca postul de Radio Europa Liberă să fie amendat cu 20 de milioane de ruble (peste 325.000 de dolari), pentru difuzarea a ceea ce instanța rusă consideră informații „false” despre războiul declanșat Ucrainei de către Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Redacția din Moscova a postului Radio Free Europe/Radio LibertyFoto: Anton Sergienko / AP - The Associated Press / Profimedia

Un tribunal de la Moscova a amendat luni postul Radio Liberty/Radio Free Europe cu 20 de milioane de ruble (325.214 de dolari) pentru ceea ce consideră că este conținut „fals” despre cea mai recentă invazie a Rusiei în Ucraina, scrie agenția rusă de presă Interfax, citată de Reuters.

Organismul de supraveghere a comunicaţiilor din Rusia a blocat în martie site-urile Radio Liberty/Radio Free Europe şi a altor organizaţii de presă străine.

Postul Radio Europa Liberă a fost amendat de Rusia de mai multe ori, penultima sancțiune fiind anunțată la jumătatea lunii mai, când totalul amenzilor aplicate postului de radio ajunsese, potrivit instanţei, la 55,8 milioane de ruble.

„Conţinutul interzis” se referă la războiul declanşat prin invazia rusă în Ucraina, în 24 februarie, denumit oficial de Moscova „operaţiune militară specială”.