Cel puțin 6 oameni au fost uciși, iar alți 25 răniți, în urma unor noi atacuri armate în Philadelphia și Chattanooga (Tennessee), fiind cele mai recente cazuri de violență cu arme după masacrele recente din Texas, New York și Oklahoma, a anunțat duminică Poliția, potrivit Reuters. În Philadelphia, mai mulți atacatori au deschis focul pe o stradă aglomerată, cu multe baruri și restaurante.

Atac armat în PhiladelphiaFoto: Captura YouTube

„Paisprezece persoane, din câte știm noi, au fost împușcate și spitalizate. Trei dintre aceste persoane, doi bărbați și o femeie, au fost declarate decedate după ce au ajuns la spitale cu multiple răni prin împușcare", a declarat detectivul D.F. Pace, de la poliția din Philadelphia.

Inspectorul Pace a spus presei locale că ofițerii care au intervenit la fața locului „au observat mai mulți trăgători activi care au deschis focul asupra mulțimii" în zona străzii South Street din Philadelphia, o arteră foarte circulată.

„Vă puteți imagina că erau sute de oameni care se bucurau de South Street, ca în fiecare weekend, când a avut loc acest schimb de focuri", a spus detectivul.

El a precizat că ofițerii de poliție au deschis focul asupra unuia dintre atacatori, dar nu se știe dacă acesta a fost lovit.

Presa locală a relatat că nu au fost efectuate arestări.

Potrivit inspectorului Pace, două pistoale au fost recuperate la fața locului, iar poliția trebuie să aștepte până dimineață pentru a examina înregistrările camerelor de supraveghere ale magazinelor din apropiere, care erau închise sâmbătă seara.

Ancheta evaluează într-un mod „fluid”, sunt „multe întrebări fără răspuns", a adăugat el.

Într-un incident separat, trei persoane au fost ucise și 14 au fost rănite, în urma unor împușcături în apropierea unui bar din Chattanooga (Tennessee), au anunțat autoritățile, conform Reuters. Acestea au precizat că două persoane au murit din cauza rănilor suferite, iar o persoană a murit lovită de o mașină în timp ce fugea de la fața locului.