Un bărbat de 21 de ani care era supărat pe prietena lui a intrat miercuri seară în Muzeul de Artă din Dallas și a provocat daune de peste 5 milioane de dolari, potrivit unui document al poliției, transmite NBC News.

Muzeul de Artă din DallasFoto: Dreamstime.com

Brian Hernandez, un tânăr de 21 ani, a fost filmat de camerele de supravechere miercuri seară în timp ce ținea un scaun de metal cu care a spart ușa de la intrarea Muzeului de Artă din Dallas.

Apoi, a fost văzut cum intra din cameră în cameră, distrugând vitrine și exponate din muzeu.

Bărbatul a făcut praf, printre altele, o amforă grecească din secolul al VI-lea și o oală datând din 450 î.Hr.

Cele două exponate au fost evaluate la aproximativ 5 milioane de dolari, se arată în documentul poliției.

Tânărul a mai distrus două statui ale căror valoare ajunge la 110.000 de dolari, dar și alte obiecte din interiorul muzeului, printre care un telefon, un monitor și un laptop.

Bărbatul a fost găsit de paznicul muzeului, căruia i-a spus că era furios din cauza iubitei lui și de aceea a intra prin efracție și a făcut ravagii în muzeu.

Brian Hernandez a fost reținut de poliție, fiind acuzat de distrugerea exponatelor care au rezistat și 2500 de ani până să le facă zob.

La începutul săptămânii, presa relata un alt incident într-un muzeu. Un bărbat a vandalizat tabloul „Mona Lisa”, expus la Muzeul Luvru din Paris, cu o prăjitură cu cremă.

Sursă foto: Dreamstime.com