Germania va elimina de la 1 iunie restricțiile de Covid, la intrarea în țară. Potrivit ministrului Sănătății, Karl Lauterbach, așa-numita regulă 3G va fi suspendată pentru câteva luni, iar călătorii nu mai trebuie să prezinte dovezi de vaccinare sau teste.

Coronavirus in GermaniaFoto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Cabinetul va adopta schimbarea miercuri.

Modificarea regulamentului de intrare privitor la protecția împotriva coronavirusului urmează să fie adoptată miercuri, de Cabinetul federal, relatează televiziunea ZDF.

De asemenea, se prevede că în viitor nu numai vaccinurile aprobate de UE, ci și toate vaccinurile aprobate de OMS vor fi recunoscute la intrarea în Germania.

Trei luni de relaxare

Având în vedere scăderea numărului de cazuri de Covid-19, ministrul federal al sănătății, Karl Lauterbach, a propus relaxarea regulilor de intrare în Germania, în lunile de vară.

„Vom suspenda regula 3G la intrarea în țară până la sfârșitul lunii august”, a spus politicianul SPD, pentru ziarele aparținând Funke Mediengruppe.

De la 1 iunie, turiștii și alți călători care intră sau se întorc în țară nu mai trebuie să dovedească că au fost vaccinați, recuperați din boală sau testați. Regulamentul de intrare Corona, valabil în prezent, necesită încă, până pe 31 mai, dovada 3G pentru toate persoanele cu vârsta de peste doisprezece ani.

Intrare din zonele cu variante de virus

Reguli mai stricte se aplică călătorilor din zonele cu variante de coronavirus: aceștia trebuie să intre în carantină timp de 14 zile în Germania, chiar dacă sunt vaccinați sau și-au revenit din boală. Această regulă va continua să se aplice și în următoarele luni.

„Dacă sunt definite astfel de zone, cei care intră în țară trebuie să fie plasați în carantină”, a spus Lauterbach. „Chiar și cu incidențe mai scăzute în timpul verii, trebuie să rămânem precauți, într-o pandemie globală”, a precizat el.

Cu toate acestea, nicio țară nu este în prezent desemnată ca zonă de variantă a virusului.

Infecții mai puține, date imprecise

Recent, numărul persoanelor din Germania infectate cu coronavirus a scăzut constant. Marți, Institutul Robert Koch (RKI)a raportat 64.437 de noi infecții cu coronavirus în decurs de o zi. In săptămâna anterioară au fost înregistrate 86.252 infecții.

Cu toate acestea, compararea datelor ar fi posibilă doar într-o măsură limitată, iar doar aceste date contează în statistici.

Experții presupun că există și va mai exista un număr mare de cazuri neînregistrate de catre RKI. Ei invocă suprasolicitarea autorităților sanitare și faptul că nu tuturor persoanelor infectate li se face un test PCR.