​Vladimir Soloviov, propagandistul favorit al președintelui Vladimir Putin, a revenit pe micile ecrane cu un mesaj în care explică de ce America, nu Rusia, este o țară fascistă, dând exemplu în acest sens și șapca MAGA a fostului președinte american Donald Trump.

Vladimir Soloviov intr-una din emisiunile saleFoto: Captura video

Mânia prezentatorului TV rus a fost stârnită de un editorial de opinie publicat de The New York Times săptămâna trecută care afirmă că Rusia este o țară fascistă. Soloviov spune că autorul editorialului, profesorul de istorie Timothy Snyder este un „pseudo-profesor” și că Universitatea Yale la care acesta predă este o „pseudo-universitate”.

Ca fapt divers, nicio universitate din Rusia nu se află printre primele 50 de instituții de învățământ superior în clasamentul realizat de topuniversities.com. Cea mai bine clasată universitate rusă este pe locul 78, fiind vorba de Universitatea de Stat Lomonosov din Moscova.

„Snyder nu știe nimic, nu înțelege nimic, este doar un mincinos de rând”, insistă Soloviov.

Vladimir Soloviov vede „fascism” în șapca MAGA roșie a lui Donald Trump

Prezentatorul rus afirmă apoi că „ei (occidentalii) susțin cu regularitate că Rusia este o țară fascistă”. „Minciuni, bastarzilor!”, clamează acesta, explicând apoi de ce Statele Unite ar prezenta trăsăturile unei țări fasciste.

„Uitați-vă la acești indicatori pe care ei îi propun. Cu ce sunt diferiți față de campaniile lui Trump? Până la sloganul 'Make America Great Again', discuții despre măreția din trecut, cultul liderului unic”, enumeră Vladimir Soloviov.

El ia la țintă apoi emblematica șapcă MAGA cu acronimul sloganului fostului președinte american, afirmând că aceasta este un „simbol vizual al apartenenței”, și mitingurile electorale ale lui Donald Trump.

Soloviov spune apoi că Donald Trump a promovat un „discurs al urii” împotriva unui anumit grup de oameni, liberalii. „Uitați-vă ce obișnuia să spună Trump despre liberali”, insistă el.

Într-o emisiune de luni seara, Vladimir Soloviov, un prieten personal al lui Vladimir Putin, afirma că ucrainenii i-au primit cu flori pe invadatorii ruși și că forțele armate ale Rusiei nu vor pleca „niciodată” din Ucraina.

Într-o altă emisiune a sa din luna mai, Vladimir Soloviov afirma că voluntarii ruși vin cu bani de acasă, doar ca să poată participa la „operațiunea militară specială” din Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 91-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.