Cincisprezece persoane, dintre care 14 copii, au fost ucise marți, când un tânăr de 18 ani a deschis focul într-o școală primară din Texas, o tragedie care a aruncat din nou America în coșmarul recurent al împușcăturilor din școli, potrivit AFP.

Greg Abbott, guvernatorul statului TexasFoto: Sergio Flores / AFP / Profimedia Images

Suspectul, un tânăr de 18 ani, a ucis 14 copii și un profesor "într-un mod oribil și fără sens" în orașul Uvalde, a declarat guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, într-o conferință de presă.

Presupusul atacator a murit și el în tragedia care a lovit orașul situat la aproximativ 130 de kilometri vest de San Antonio, a adăugat el.

Motivul atacului, unul dintre cele mai grave din ultimii ani la o școală, nu este încă cunoscut.

Anterior, Spitalul Uvalde Memorial a precizat pe Facebook că a preluat "13 copii", precizând că două persoane "erau moarte" la sosire, fără a preciza vârsta acestora.

O femeie în vârstă de 66 de ani se află de asemenea în "stare critică", a precizat un alt spital, University Health din San Antonio, care a spus că a primit "doi pacienți", un adult și un copil.

Atacul armat a avut loc la școala primară Robb, un oraș situat între San Antonio și granița cu Mexicul. Mai mult de 500 de copii învățau la școală în anul școlar 2020-2021, potrivit datelor statului.