Președintele Volodimir Zelenski și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi și redactorul șef al site-ului independent de știri Ukrainska Pravda, Sevgil Musaieva, pe lista revistei Time a celor mai influenți 100 de oameni în 2022.

Volodimir ZelenskiFoto: Captura video

Astăzi, TIME a dezvăluit lista anuală a celor mai influenți 100 de oameni din lume. Numărul are 5 coperți la nivel mondial, fiecare având câte o persoană influentă TIME100: actrița Zendaya, CEO-ul Apple Tim Cook, Mary J. Blige, prim-ministrul Mia Mottley și actorul Simu Liu.

Președintele Volodimir Zelenski și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul Valeri Zalujnîi, au fost selectați pentru categoria „Lideri”, în timp ce redactorul șef al site-ului independent de știri Ukrainska Pravda, Sevgil Musaieva, se numără printre „Inovatori”.

Revista Time l-a selectat pe președintele SUA Joe Biden pentru a scrie despre Volodimir Zelenski.

  • „În președintele Zelenski, poporul Ucrainei are un lider demn de curajul și rezistența lor, în timp ce cetățenii din toată țara - comercianți și soldați, croitori și șoferi de camioane - luptă pentru casele lor și libertatea lor. De fiecare dată când vorbim, aud în vocea președintelui Zelenski determinarea neobosită a unui om care crede profund în datoria sa față de poporul său și se ridică zilnic la înălțimea responsabilității solemne de a-și conduce națiunea în acest moment întunecat și dificil.
  • Națiunile lumii libere, inspirate de exemplul președintelui Zelenski, sunt mai unite, mai hotărâte și mai hotărâte decât în ​​orice moment al memoriei recente. Cu sprijinul SUA și al aliaților și partenerilor noștri, el și-a lăsat amprenta în istorie și a demonstrat lumii că Ucraina va rezista mult timp și că poporul ei va realiza în cele din urmă viitorul democratic pe care și-l dorește de mult”, a scris Biden.

Pe lista celor mai influenți lideri se află și Ursula von der Leyen, Xi Jinping și Vladimir Putin.

XXX

Zelenski, în vârstă de 44 de ani, a ajuns pe primul loc în sondajul TIME100 2022 cu 3,3 milioane de voturi, sau 5% din votul total, a declarat revista Time pe 19 mai.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apărut, în aprilie, pe coperta prestigioasei reviste americane „Time”, în care apărea un articol scris de jurnalistul Simon Schuster despre cum arată viața liderului ucrainean.