Şeful de cabinet al premierului israelian Naftali Bennett a demisionat luni, la mai puţin de două săptămâni de la plecarea principalului său consilier, ceea ce înseamnă o dublă lovitură pentru un lider care nu a încheiat deocamdată primul an de mandat şi care va primi în curând vizita preşedintelui american Joe Biden, scrie Reuters.

Premierul israelian Naftali BennettFoto: Nir Alon / Zuma Press / Profimedia

Cel de al doilea demisionar este Tal Gan Zvi, care s-a aflat timp de un deceniu alături de Naftali Bennet.

Într-un comunicat al biroului prim-ministrului isrealian nu este menționat niciun motiv al demisiei șefului de cabinet al lui Bennett.

Aceasta este a doua demisie în rândul consilierilor premierului israelian în mai puțin de două săptămâni, după ce Shimrit Meir, consiliera principală a premierului, a demisionat în 13 mai invocând ''sacrificii considerabile în viaţa personală''.

Presa din Israel a relatat despre dispute în cercul de colaboratori apropiaţi ai lui Bennett, al cărui viitor politic pare tot mai incert.

Naftali Bennett a improvizat o coaliţie transpartinică pentru a pune capăt în iunie 2021 celor 12 ani în care la conducerea guvernului s-a aflat Benjamin Netanyahu.

Plecarea între timp a unui deputat din partidul lui Bennett l-a costat pe acesta majoritatea de un mandat pe care o avea în Knesset.

Casa Albă a anunţat în 24 aprilie că preşedintele Joe Biden va face o vizită în Israel ''în lunile următoare'', la invitaţia lui Naftali Bennett. Data vizitei nu a fost anunţă, dar, potrivit unui oficial la curent cu discuţiile, aceasta ar putea avea loc la sfârşitul lui iunie sau începutul lunii iulie.