Cel puțin patru persoane au fost înjunghiate în atacuri la întâmplare în Numedal, în sud-estul Norvegiei, a anunțat vineri poliția locală, citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Una dintre victime se află în stare critică, iar incidentul este încă în desfășurare, a transmis inițial poliția.

Suspectul a fost reținut, au anunțat ulterior forțele de ordine. „Pot confirma că îl avem pe infractor sub control", a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al poliției.

UPDATE Presupusul autor al atacului cu cuțitul comis vineri în sud-estul Norvegiei era căsătorit cu una dintre persoanele rănite în incident, a anunțat poliția norvegiană, adăugând că aceștia provin dintr-o familie siriană, transmite AFP.

„Putem confirma că a existat o legătură de familie între autorul atacului și una dintre persoanele înjunghiate. Este vorba de o familie din Siria, iar agresorul și unul dintre răniți sunt căsătoriți", a declarat inspectorul Odd Skei Kosvteit într-un comunicat”, a adăugat el.

Autorul atacului, care a avut loc între un magazin și un liceu, a fost imobilizat de trecători înainte de sosirea ajutoarelor, a precizat poliția. Potrivit presei norvegiene, un șofer de autobuz și elevi de liceu au reușit să îl imobilizeze.