”Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei ne-a pus în fața unei noi realități strategice. Am reacționat și vom continua să reacționăm unitar, curajos și hotărât în cadrul NATO, prin întărirea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în special în regiunea Mării Negre”, a declarat joi Klaus Iohannis. În context, președintele i-a mulțumit premierului Antonio Costa pentru prezenţa militarilor portughezi în România.

Klaus Iohannis si Antonio CostaFoto: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe șeful executivului de la Lisabona. Ulterior, cei doi au vizitat Batalionul 1 Instrucţie Caracal.

  • ”Românii apreciază solidaritatea de care dați dovadă prin angajamentul de a vă alătura militarilor noștri și celorlalți aliați din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est. Consolidăm, astfel, securitatea regiunii Mării Negre și a spațiului euroatlantic. România și Portugalia se coordonează, de asemenea, cu succes, pentru consolidarea apărării și pe Flancul Sudic”, a spus șeful statului.
  • Războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei ne-a pus în fața unei noi realități strategice. Am reacționat și vom continua să reacționăm unitar, curajos și hotărât în cadrul NATO, prin întărirea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, în special în regiunea Mării Negre.
  • Deciziile și acțiunile noastre comune în cadrul Alianței Nord-Atlantice, inclusiv prezența dumneavoastră aici, dovedesc hotărârea și operativitatea care definesc NATO și pe noi, ca Aliați.

Premierul Portugaliei a afirmat că atacul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei a provocat cea mai mare criză militară pe continentul european de la al Doilea Război Mondial încoace.

El a vorbit şi despre susţinerea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse ca urmare a acestei agresiuni.

  • ”Atacând brutal o ţară paşnică, agresiunea Rusiei a dus la cea mai mare criză militară pe continentul european de la Al Doilea Război Mondial. Laud România pentru contribuţia excepţională şi eforturile de a răspunde acestei crize militare. Izbucnirea conflictului din Ucraina din 24 februarie a cauzat o schimbare semnificativă în securitatea Europei”, a explicat Antonio Costa citat de news.ro.