O persoană a fost rănită joi prin împuşcare într-o şcoală din centrul oraşului Bremerhaven, în nordul Germaniei, a anunţat poliţia, precizând că agresorul a fost reţinut şi situaţia este „sub control”, transmit agențiile AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Atac armat la o scoala din GermaniaFoto: Sina Schuldt / AFP / Profimedia

Atacatorul a pătruns în clădirea liceului Lloyd şi a tras câteva focuri de armă, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, potrivit căreia operaţiunea este încă în desfăşurare. Persoana rănită, care nu este elev sau elevă a liceului, a fost transportată la spital, a menţionat poliţia într-un scurt comunicat.

Potrivit tabloidului Bild, este vorba despre o femeie care a fost rănită grav.

Atacatorul a fost arestat fără să opună rezistență, potrivit unor imagini video distribuite pe platformele social media.

Tot Bild scrie că poliţa a fost alertată de o elevă care a auzit focuri de armă în această şcoală, unde învaţă peste 1.000 de elevi.

În luna ianuarie, o studentă a fost împuşcată mortal şi alte trei persoane au fost rănite de un tânăr de 18 ani într-un amfiteatru la Heidelberg. Atacatorul s-a sinucis apoi în incinta campusului universitar.