Un japonez care a risipit în cazinourile online 46,3 milioane de yeni care i-au fost transferați din greșeală în cont a decis să ramburseze autorităților „puțin câte puțin” suma care era destinată gospodăriilor afectate de pandemia de COVID-19, relatează AFP.

Yeni japonezi si mastiFoto: Kuremo | Dreamstime.com

„Îmi pare foarte rău că am cheltuit totul”, afirmă bărbatul din comuna Abu din vestul Japoniei, potrivit avocatului său care a precizat că clientul lui a pierdut banii la jocuri de noroc.

Suma de 46,3 milioane de yeni (338.000 de euro) a fost transferată luna trecută în contul bărbatului în urma unei confuzii între oficialii locali care organizau un program de distribuire a ajutoarelor acordate gospodăriilor cu venituri mici afectate de pandemie.

Banii trebuiau să ajungă la 463 de gospodării dar au intrat doar în contul bărbatului.

Autoritățile nu au dezvăluit identitatea beneficiarului celor 46,3 milioane de yeni, dar se crede despre acesta că are 24 de ani.

Bărbatul a refuzat inițial să restituie banii

Pe 11 mai, autoritățile din Abe au anunţat că vor lua măsuri împotriva bărbatului după ce acesta a refuzat în mod repetat să returneze banii. Acesta s-a hotărât însă miercuri să „returneze banii, chiar dacă trebuie să o facă puțin câte puțin”, potrivit avocatului său.

Potrivit municipalității, oficialii au mers la locul de muncă al tânărului însoțiți de mama sa pentru a încerca să-l convingă să restituie suma însă nu au avut succes.

Norihiko Hanada, primarul din Abu, le-a spus reporterilor că este „sincer mulțumit” de schimbarea de atitudine, dar că nu va retrage plângerea depusă împotriva lui.

„Sper că va spune adevărul în instanță”, a adăugat el. Hanada a spus anterior că ar fi „de neiertat” dacă bărbatul a cheltuit într-adevăr banii pe jocuri de noroc.