Joe Biden a denunțat marți cu vehemență teoriile care proclamă o supremație a rasei caucaziene și pe cei care contribuie la răspândirea acestora, după o crimă rasistă soldată cu zece morți sâmbătă la Buffalo, potrivit AFP.

Joe BidenFoto: Captura

În acest oraș din statul New York, unde un tânăr adept al teoriilor conspiraționiste precum cea a "marelui înlocuitor" a comis sâmbătă un masacru cu o pușcă de asalt, președintele american calificând atacul drept un act de "terorism".

Referindu-se la această teză rasistă a "marelui înlocuitor", Joe Biden, foarte emoționat, foarte solemn, a declarat: "Fac apel la toți americanii să respingă această minciună și îi condamn pe toți cei care o răspândesc pentru a obține putere, voturi și bani”.

"Cei care pretind că iubesc America au alimentat prea multa ura și frica", a declarat democratul în vârstă de 79 de ani, fără a menționa nume sau afilieri de partid.

El a spus că "acest venin, această violență nu poate fi povestea timpului nostru", în timp ce în Statele Unite au avut loc în ultimii ani mai multe asasinate care au vizat afro-americani, evrei și persoane de origine latino-americană.