Portugalia a blocat vânzarea unui conac de 10 milioane de euro aparținându-i miliardarului rus Roman Abramovici, a scris sâmbăt ziarul Publico, citată de The Guardian.

Roman Abramovici, la negocieri la IstanbulFoto: Profimedia Images

Documentele de proprietate pentru conacul din stațiunea de lux Quinta do Lago din Algarve au fost înghețate în 25 martie, la cererea ministerului de Externe, astfel încât imobilul nu-și poate schimba proprietarul, potrivit publicației.

Fostul proprietar al clubului Chelsea a încercat să vândă proprietatea cu 15 zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, prin intermediul firmei Millhouse Views LLC din Delaware deținută de holdingul său de investiții. Cea mai mare bancă din Portugalia, Caixa Geral de Depositos, a alertat autoritățile. Banca a refuzat să comenteze, iar purtătorul de cuvânt al lui Abramovici nu a răspuns apelurilor jurnaliştilor.

Anul trecut, oligarhul a primit cetățenia portugheză în baza unei legi care oferă naturalizarea descendenților evreilor sefarzi care au fost expulzați din peninsula Iberică în timpul inchiziției medievale.

Abramovici a fost sancționat de guvernul britanic, de UE și Elveția pentru legăturile sale cu președintele rus Vladimir Putin, acuzație pe care el o neagă, el fiind nevoit să vândă clubul de fotbal.