Președintele Consiliului European, Charles Michel, a fost nevoit să se adăpostească în timpul vizitei sale la Odesa din cauza unui atac cu rachete lansat de forțele ruse, potrivit unui oficial european citat de BBC.

Charles MichelFoto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia

În timpul unei întâlniri cu premierul ucrainean Denys Shmyhal, „participanții au trebuit să întrerupă întâlnirea pentru a se adăposti în timp ce rachetele loveau din nou regiunea”.

Michel vizita orașul pentru a vedea impactul războiului declanșat de Rusia asupra lanțurilor globale de aprovizionare. El a fost informat de către șeful marinei ucrainene în special cu privire la pagubele cauzate de rachetele rusești trase din mare și a putut fi martor direct la distrugerea unei clădiri rezidențiale, conform sursei citate.

Discuțiile cu prim-ministrul ucrainean, cărora li s-a alăturat prin videoconferință președintele Volodimr Zelenski, s-au concentrat asupra modului în care UE ar putea continua să sprijine Ucraina pentru a face față provocărilor umanitare, economice și militare.

Armata rusă a lansat patru atacuri cu rachete supersonice „Onyx” în regiunea Odesa, au anunțat luni oficialii ucraineni.