Un american a fost executat, marţi, în statul Missouri, după ce a fost condamnat de trei ori la moarte pentru un dublu asasinat comis în urmă cu peste un sfert de secol, potrivit AFP.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Carman Deck, în vârstă de 56 de ani, a primit injecţia letală în penitenciarul Bonne Terre, după ce guvernatorul Mike Parson a refuzat să îi acorde clemenţă şi să îi comute pedeapsa în închisoare pe viaţă.

El a devenit al cincilea condamnat executat în SUA de la 1 ianuarie și până acum.

În 1996, Carman Deck a ucis un cuplu de oameni în vârstă, James şi Zelma Long, la periferia oraşului Saint-Louis, el recunoscând comiterea crimelor.

În 2002, Curtea Supremă din Missouri a anulat sentința într-un prim proces, pe motiv că avocaţii nu l-au apărat corect, ei omiţând în special detaliile legate de copilăria sa dificilă, scrie News.ro. Curtea Supremă a SUA a invalidat în 2005 al doilea proces, iar în 2008 bărbatul a fost condamnat la moarte. Pedeapsa a fost invalidată însă în 2017 de către un judecător federal, pe motiv că nu s-au prezentat toate dovezile disponibile. O curte de apel a revizuit decizia în 2020, iar aceasta a fost ulterior confirmată de Curtea Supremă.