Un bărbat s-a sinucis vineri când era pe punctul de a fi arestat, după ce a rănit prin împuşcare patru persoane şi a declanşat o desfăşurare spectaculoasă de forţe de securitate într-un cartier rezidenţial din Washington, a anunţat poliţia, relatează AFP, preluată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Patru persoane, între care o fetiţă de 12 ani, au fost răniţi vineri după-amiază de focuri de armă în cartierul Connecticut Avenue-Van ness, în nord-vestul capitalei americane, unde se află numeroase ambasade şi şcoli.

Trei răniţi, transportaţi la spital, se află într-o stare stabilă. Cea de a patra victimă, în vârstă de circa 60 de ani, a primit îngrijiri la faţa locului.

"Suspectul despre care credem că este responsabil pentru atac a murit", a declarat şeful poliţiei din Washington, Robert Contee, vineri seară, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit lui, Raymond Spencer, în vârstă de 23 de ani, s-a sinucis când poliţia a descins în apartamentul său, aflat la etajul al cincilea al unui imobil, în care anchetatorii au găsit un "dispozitiv pentru un lunetist cu un trepied", cel puţin şase arme de foc - între care puşti asalt şi cu lunetă - şi "foarte multe elemente de muniţie".

Mobilul atacatorului rămâne necunoscut, dar "evident intenţia sa era de a ucide şi de a răni membri ai comunităţii noastre", a adăugat şeful poliţiei.

Un video care a circulat pe reţelele sociale, care pare a fi filmat din perspectiva atacatorului, arată oameni fugind să se pună la adăpost sub tirul unor arme automate. "Pare să fie autentic", a spus Robert Contee, precizând totuşi că înregistrarea trebuie expertizată şi că nu ştie exact când a fost filmată.

După ce a primit apeluri în jurul orei locale 15.20 (19.20 GMT), numeroase forţe de ordine, echipate cu puşti şi scuturi antiglonţ, au izolat zona, în care se aflau mai multe şcoli şi o universitate.

Faptele s-au petrecut într-un cartier din nord-vestul capitalei, de obicei liniştit şi cu locuitori mai degrabă înstăriţi. Numeroşi locuitori au evacuat în viteză zona unde s-au auzit numeroase detonări, potrivit înregistrărilor postate pe reţelele sociale.