Regina Elisabeta a II a a Marii Britanii împlinește joi 96 de ani, însă suverana intenționează să marcheze momentul în mod privat, fără prea mult fast, la reședința din Sandringham care a fost de-a lungul vieții un refugiu pentru ea și răposatul soț, Prințul Philip. De altfel, regina a absentat și de la slujba de Paște.

HotNews.roFoto: Hotnews

Regina își va petrece ziua de naștere la proprietatea Wood Farm, unde a petrecut și primul Crăciun după moartea Prințului Philip în aprilie 2021, potrivit ABC.

Regina a fost absentă în ultima vreme de la evenimente publice și a primit o vizită privată din partea nepotului Harry și a soției acestuia Meghan Markle.

Cu puțin timp înaintea zilei de naștere, Buckingham Palace a publicat o nouă fotografie cu regina, încadrată de doi ponei albi, desprinși parcă din poveste, fiind celebră dragostea suveranei pentru aceste animale.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii - 70 de ani de când e pe tron

Împlinirea celor 96 de ani coincide cu Jubileul de Platină care marchează 70 de ani de la întronizare, fiind cel mai longeviv suveran britanic.

Cu acest prilej, Regina s-a transformat într-o ...păpușă Barbie, notează și BBC.

Păpușa concepută de Mattel după chipul și asemănarea reginei este scoasă pe piață chiar de ziua monarhului și va face parte dintr-o colecție dedicată personalităților cu viziune și cu un impact major asupra lumii întregi.

Îmbrăcată cu o rochie de culoarea fildeşului accesorizată cu o eşarfă albastră decorată cu medalioane şi panglici miniaturale, păpuşa poartă o tiara inspirată din modelul purtat de regină în ziua căsătoriei sale.

Suverana, care împlineşte joi 96 de ani, a urcat pe tron după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, pe 6 februarie 1952. Este monarhul cu cea mai îndelungată domnie din istoria regatului britanic.

Păpuşa-tribut va fi comercializată în magazinele Harrods, Selfridges şi Hamleys din Londra înaintea festivităţilor prilejuite de Jubileul de Platină programate pentru începutul lunii iunie.