Peste 150 de palestinieni au fost răniți vineri în ciocniri cu poliția israeliană pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, primele la acest loc de la începutul Ramadanului, pe fondul temerilor privind o conflagrație în teritoriile palestiniene, potrivit AFP.

Confruntari pe Esplanada MoscheilorFoto: Captura YouTube

Potrivit Semilunii Roșii palestiniene, la sfârșitul după-amiezii, "153 de palestinieni răniți au fost transferați" la spitale din Ierusalim și "zeci" de alți răniți au fost tratați la fața locului.

La rândul său, poliția israeliană a raportat cel puțin trei răniți în rândurile sale. Aproximativ 400 de persoane au fost arestate, potrivit unui ONG palestinian.

Al treilea loc sfânt al Islamului, Esplanada Moscheilor - cunoscută și sub numele de Muntele Templului de către evrei - se află în Orașul Vechi din Ierusalimul de Est, o zonă ocupată de Israel din 1967 și scena a numeroase ciocniri violente între poliția israeliană și demonstranții palestinieni.

La începutul zilei de vineri, martorii au relatat că palestinienii au aruncat cu pietre și că poliția israeliană a tras cu gloanțe de cauciuc și grenade paralizante.

Washingtonul este "profund îngrijorat" de ciocnirile de la Ierusalim și face apel la reținere

Statele Unite s-au declarat "profund îngrijorate de violențele din Ierusalim", după ce peste 150 de palestinieni au fost răniți vineri în confruntări cu poliția israeliană pe Esplanada Moscheilor din Orașul Sfânt.

"Facem apel la toate părțile să dea dovadă de reținere, să evite provocările prin cuvinte sau fapte și să păstreze status quo-ul istoric pe Esplanada Moscheilor/Montele Templului", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, într-un comunicat.