Prințul Harry al Marii Britanii și soția sa, Meghan, au apărut vineri la Haga, în ajunul deschiderii Jocurilor Invictus, a cincea ediție organizată în Olanda pentru soldații răniți, potrivit AFP.

Prințul Harry și Meghan, ducele și ducesa de SussexFoto: princeofwales.gov.uk

Prințul Harry a fost acuzat luna trecută de tabloidele britanice că a "snobit-o pe regină" prin decizia de a nu se deplasa în Marea Britanie pentru a participa la o ceremonie religioasă în onoarea bunicului său, prințul Philip, soțul Elisabetei a II-a, care a murit în aprilie anul trecut.

Cuplul a vizitat-o totuși pe bunica prințului, regina Elisabeta, care va împlini 96 de ani peste câteva zile.

Vineri seară, Harry și Meghan vor participa la o recepție oferită de orașul Haga, unde se desfășoară jocurile, și de Ministerul olandez al Apărării.

Sâmbătă, ei vor participa la ceremonia de deschidere, unde vor ține un discurs.

Create de Harry, care a servit în armata britanică în Afganistan, Jocurile Invictus sunt un eveniment sportiv internațional similar Jocurilor Paralimpice pentru soldații răniți și cu dizabilități și veteranii de război.

Evenimentul, care a fost amânat de două ori din cauza pandemiei, se va încheia pe 22 aprilie.

Jocurile Invictus, care au avut loc pentru prima dată în septembrie 2014 la Londra, sunt o temă recurentă în relația dintre Harry și Meghan.

A fost la ediția din 2017, la Toronto, când prințul și-a făcut prima apariție alături de fosta actriță americană. În anul următor, au fost prezenți la Sydney, la câteva zile după anunțarea sarcinii.

Harry și soția sa, Meghan, au decis în 2019 să facă un pas înapoi de la familia regală britanică și locuiesc acum în California.

În urma acestei decizii, guvernul britanic a retras finanțarea cuplului din banii contribuabililor, decizie pe care Harry o contestă în instanță.