Autoritățile din Germania au arestat patru cetăţeni germani suspectați că ar fi pus la cale răpirea ministrului Sănătăţii, Karl Lauterbach, scrie Reuters. Ei plănuiau, de asemenea, să distrugă instalaţii energetice pentru a provoca o pană de curent la scară naţională.

Karl Lauterbach alaturi de cancelarul Olaf ScholzFoto: dpa picture alliance / Alamy / Profimedia

Procuratura din Koblenz a confirmat joi, printr-un purtător de cuvânt, o ştire a radioteleviziunii ARD. "Principalii doi suspecţi au convenit cu alţii să îl atace pe ministrul federal al Sănătăţii", a declarat reprezentantul Parchetului.

Gruparea, care folosea canalul de chat Vereinte Patrioten (Patrioţii Uniţi - n. red.), "intenţiona să provoace condiţii apropiate de ale unui război civil şi în cele din urmă să răstoarne sistemul democratic din Germania", arătase procuratura într-un comunicat anterior.

Conform acesteia, autorităţile au percheziţionat miercuri 20 de proprietăţi în mai multe landuri germane şi au confiscat arme, inclusiv puşti, muniţie şi un automat Kalaşnikov, precum şi numerar în euro şi alte valute, lingouri de aur şi monede de argint.

Procuratura afirmă că grupul intenţiona să răpească şi alte persoane publice, însă nu a precizat identitatea acestora. Anchetatorii au solicitat unei instanţe să emită mandate de arestare pentru cei patru suspecţi reţinuţi. În dosar mai există un suspect, care deocamdată nu a fost găsit. (Sursa: Agerpres)