Mai multe persoane au fost împușcate într-o stație de metrou din orașul New York, scrie Reuters. Conform unui ultim bilanț, 16 persoane au fost rănite, iar autorul atacului este căutat. Autoritățile spun că este vorba despre un bărbat care purta o mască de gaze şi o vestă portocalie de şantier, care a lansat proiectile fumigene într-unul din vagoane, după care a deschis focul asupra pasagerilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Departamentul de pompieri din New York spune că a răspuns la un apel de urgență care semnala fum la o stație de metrou și a găsit mai multe victime împușcate.

La închiderea uşilor trenului de metrou, în staţia Strada 25 din Sunset Park, bărbatul în vestă portocalie a aruncat mai multe fumigene într-un vagon, apoi a început să tragă, conform unor surse din NYPD.

Când trenul a ajuns în staţia Strada 36 şi s-au deschis uşile, persoanele rănite au căzut pe platforma de aşteptare.

Potrivit unor martori, mai multe persoane rănite au ieşit din metrou atât la staţia Strada 25, cât şi la Strada 36.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08.30.

20:26Șefa poliției din oraș, Keechant Sewell, a spus că atacul nu face obiectul unei anchete pentru acte teroriste în acest stadiu și că, deși a fost un act violent, nu există persoane cu răni care să le pună viața în pericol, potrivit AFP.

Două surse spun pentru CNN că o armă a fost recuperată din stația de metrou unde 16 persoane au fost rănite, dintre care 10 persoane prin împușcare.

19:36Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, i-a avertizat pe locuitori că autorul atacului, un bărbat care se presupune că ar fi înarmat, este încă în libertate.

„Acest individ este încă în libertate și este periculos”, a spus Hochul.

19:32Purtătorul de cuvânt al Departamentul de Pompieri din New York, Laura Kavanagh, a precizat că 10 din cele 16 victime au răni prin împușcare, potrivit CNN. Ea a precizat că 5 dintre ei sunt în stare critică.

19:1716 persoane au fost rănite, 8 dintre ele fiind împușcate, în metroul din Brooklyn, conform datelor anunțate de Departamentul de Pompieri din New York, scrie CNN.

Potrivit autorităților, pasagerii se aflau într-un tren care se îndrepta spre Manhattan, făcând opriri în regim expres.

17:40Departamentul de Poliție din New York a anunțat că la acest moment nu există dispozitive explozive active în stația de metrou din Brooklyn, unde mai multe persoane au fost împușcate.

Martorii sunt încurajați să sune autoritățile dacă au informații, iar departamentul de poliție le-a cerut oamenilor să rămână departe de zona din jurul stației de metrou.

17:44Toate școlile din zona Brooklyn au fost plasate sub o măsură de siguranță potrivit căreia nimeni nu are voie să iasă din clădiri. Doar elevii au voie să intre, a explicat un purtător de cuvânt al Departamentului de Educație, citat de CNN. El nu a clarificat câte școli sunt vizate sau cât de largă este zona.

17:37Președintele Joe Biden a fost informat despre evenimentele din metroul din New York, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. Potrivit acesteia, reprezentanții Casei Albe sunt în legătură cu primarul orașului, Eric Adams, și cu șeful Poliției.

17:19 Noi imagini arată momentele de după incident, când trenul de metrou oprește în stație. Se observă cum zeci de oameni ies dintr-unul din vagoane din care iese fum puternic. Unele persoane par să fie rănite sau șchioapătă:

17:07 Imagini din stația de metrou:

17:04 Potrivit CNN, 13 persoane au fost transportate la spital.

Incidentul a avut loc dimineața la stația de metrou 36th Street din cartierul Sunset Park din Brooklyn.

Potrivit mai multor instituții de presă, poliția caută un bărbat care poartă o mască de gaz și o vestă portocalie precum cele purtate de muncitorii în construcții.

17:00 Un purtător de cuvânt al poliției din New York a declarat pentru Reuters că ofițerii au ajuns la fața locului, dar nu au detalii despre numărul persoanelor împușcate.

Numărul incidentelor cu arme de foc înregistrate la New York în primul trimestru al acestui an a crescut de la 260 la 296 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui bilanț NYPD publicat săptămâna trecută.