Producătorii de bere ruși au cerut Ministerului Agriculturii să îi ajute să găsească modalități de a înlocui hameiul importat, a relatat vineri ziarul rus de bussiness Kommersant, preluat de Reuters.

Rușii nu au culturi de hamei, esențial pentru fabricarea beriiFoto: Dreamstime.com

Hameiul este un ingredient aromatizant esențial, iar producătorii de bere ruși importă 98% din cele 7.000-7.500 de tone pe care le folosesc în fiecare an, în principal din Germania, Republica Cehă și Statele Unite.

Producătorii interni de bere din Rusia s-ar putea confrunta, de asemenea, cu o cerere mai mare, deoarece rivalii europeni Carlsberg și Heineken au anunțat că intenționează să iasă de pe piața rusă.

Majoritatea firmelor deținute de ruși au suficient hamei pentru câteva luni, dar vor avea probleme serioase în timpul verii dacă aprovizionarea va fi întreruptă, a declarat Uniunea Berarilor din Rusia într-o scrisoare consultată de Kommersant.

Uniunea a cerut guvernului să sprijine înființarea de culturi locale, deși procesul va dura probabil câțiva ani.

Asociația Producătorilor de Hamei din Rusia estimează că ar avea nevoie de peste 500 de milioane de ruble (6,4 milioane de dolari) în subvenții de stat anuale timp de 3-5 ani pentru a crește producția la 1.000 de tone până în 2030, potrivit ziarului.

(sursă foto articol: © Christopher Elwell | Dreamstime.com)