Vulpea care a provocat emoţie la Capitoliul SUA, a atacat mai mulţi trecători şi chiar a muşcat un congresman înainte de a fi eutanasiată. Avea rabie, au anunţat miercuri autorităţile sanitare de la Washington, notează AFP și Agerpres.

VulpeFoto: Pexels

Vulpea agresivă a fost prinsă marţi la sfârşitul după-amiezii în spaţiile verzi din vecinătatea Congresului american, după ce a muşcat nouă persoane.

Autorităţile sanitare din capitala Statelor Unite au declarat miercuri că au "eutanasiat cu grijă" vulpea, o femelă adultă, pentru a fi efectuate teste de depistare a rabiei.

Câteva ore mai târziu, acestea au anunţat că animalul a fost "testat pozitiv la virusul rabiei". Autorităţile sanitare "contactează toate persoanele care au fost muşcate de vulpe, au precizat.

Prezenţa acestui animal, la câţiva paşi de templul democraţiei americane, a fost întâmpinată cu mult umor pe reţelele sociale, în special cu un cont pe Twitter pretins al vulpii. "Dispărută, dar nu uitată", a scris pe Twitter contul CapitolFox după anunţul morţii animalului.