Papa Francisc a fost nevoit să folosească un ascensor pentru a se îmbarca într-o aeronavă care l-a dus sâmbătă în Malta, măsura fiind luată pentru "evitarea efortului inutil", după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, citat de Reuters.

Papa FranciscFoto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Este prima dată în cele 36 de călătorii făcute de Papa Francisc în străinătate când suveranul pontif nu urcă singur treptele avionului.

În vârstă de 85 de ani, Papa, care face o vizită de două zile în Malta, suferă de sciatică, o afecţiune care îi provoacă dureri la picioare. Papa Francisc a fost nevoit să anuleze o călătorie la Florenţa în februarie şi nu a participat la slujbele din Miercurea Cenuşii din acest an din cauza unei dureri acute la genunchi.

De asemenea, Suveranul pontif a fost internat timp de 11 zile, în iulie, pentru o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei secţiuni din colon.

După o perioadă de odihnă, Papa a făcut o călătorie obositoare în Ungaria şi Slovacia, în septembrie.

De atunci, Papa a avut o stare de sănătate bună, dar s-a plâns ocazional de dureri la picior şi la genunchi, scrie Reuters.

Papa Francisc începe sâmbătă cea de-a 36-a vizită a sa în străinătate, în cel mai mic stat din Uniunea Europeană, Malta. (Sursa: Agerpres)