Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, este pe cale să-și părăsească postul pentru a lucra pentru canalul de televiziune MSNBC, potrivit Axios, CNN și New York Times.

Jen PsakiFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Casa Albă a refuzat să comenteze intențiile „Secretarului de presă”, absent de câteva zile din celebra sală de informare din cauza unui test pozitiv la Covid-19, potrivit AFP.

Potrivit lui Axios, primul care a dezvăluit informațiile, Jen Psaki, în vârstă de 43 de ani, se află în negocieri exclusive cu MSNBC, un canal progresist care a recrutat-o deja pe fosta purtătoare de cuvânt a vicepreședintei Kamala Harris, Symone Sanders.

Potrivit CNN, purtătorul de cuvânt va rămâne în post până la foarte popularul eveniment „Cina asociației corespondenților de la Casa Albă”, care va avea loc pe 30 aprilie, după două ediții anulate din cauza pandemiei.

Jen Psaki lăsase să se înțeleagă în primăvara lui 2021 că intenționează să mai petreacă un an și ceva în această poziție extrem de expusă, explicând că își dorește să petreacă timp cu cei doi copii ai ei.

Psaki, după ce a ocupat diverse funcții guvernamentale în timpul celor două mandate ale lui Obama, s-a alăturat CNN în 2017 pe poziția de comentator politic.

Ea s-a alăturat apoi așa-numitei echipe de „tranziție” în noiembrie 2020, responsabilă de pregătirea pentru sosirea lui Joe Biden la Casa Albă.