Prințul Charles a postat o fotografie în care apare alături de regină cu ocazia Zilei Mamei, spunând că este o zi în care „sărbătorim toate Mamele din viețile noastre”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poza prințului de Wales cu Majestatea Sa într-o grădină a fost postată alături de una a Camillei cu mama sa decedată, Rosalind Shand, care a murit în 1994 la vârsta de 72 de ani: „În Duminica Mamelor sărbătorim toate Mamele din viețile noastre și ne gândim la cei care nu pot fi cu Mamele lor în această zi”.

Prințul Charles se pregătește, conform unor surse, să o reprezinte pe mama sa la deschiderea oficială a lucrărilor parlamentului, în caz că regina nu va putea participa.

Prințul de Wales și alți membri ai familiei regale au preluat tot mai multe din îndatoririle suveranei de 95 de ani.

Deschiderea parlamentului va avea loc joi, 10 mai, discursul reginei urmând să stabilească agenda guvernului pentru noua sesiune.

Luna trecută, regina și-a exprimat „dorința sinceră” ca ducesa de Cornwall să devină regină consoartă când prințul Charles va urca pe tron. Mesajul de la Jubileul de Platină a sunat astfel: „Aș dori să vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul deplin. Vă rămân pentru totdeauna recunoscătoare și mișcată de devotamentul și dragostea pe care mi le arătați în continuare.

Iar când va sosi timpul ca fiul meu Charles să devină rege, știu că-i veți da lui și soției sale Camilla același sprijin pe care mi l-ați acordat mie. Este dorința mea sinceră ca, atunci când va veni acea vreme, Camilla să fie cunoscută drept regină consoartă pe când își va continua serviciul credincios”.

Între timp, prințul William și Kate au încheiat recent un turneu în Caraibe pentru a marca Jubileul de Platină. Ducele de Cambridge a recunoscut că zilele monarhiei par a fi numărate în Belize, Jamaica și Bahamas, spunând că viitorul va fi „după cum vor hotărî popoarele”.

Sursa: Evening Standard