Barack Obama a respins, duminica, oferta contracandidatei sale Hillary Clinton de a ocupa functia de vicepresedinte intr-o echipa condusa de fosta Prima Doamna a Statelor Unite, scrie The Telegraph.

Dupa anuntarea rezultatelor la alegerile preliminare organizate in statul Wyoming, Obama a declarat ca nu va candida niciodata pentru functia de vicepresedinte. " M-am inscris in lupta pentru Casa Alba. Am castigat de doua ori mai multe voturi decat senatorul Hillary Clinton si ma bucur de o popularitate mai mare decat a acesteia", a declarat senatorul de Illinois, precizand ca "este prematur sa se vorbeasca despre o echipa comuna".

Hillary Clinton a sugerat saptamana trecuta ca ea si Obama ar putea candida impreuna la alegerile din octombrie, ea pentru functia de presedinte, iar senatorul de Illinois pentru cea de vicepresedinte. Hillary este sustinuta de sotul ei, fostul presedinte american Bill Clinton, care a declarat in cursul unui miting electoral ca sotia sa si Obama ar fi un tandem dinamic, "o forta aproape de neoprit".