Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat personal lansarea unui „nou tip” de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), a informat vineri agenția de presă de stat nord-coreeană KCNA, relatează AFP.

Kim Jong UnFoto: KCNA

„Lansarea de probă a unui nou tip de rachetă balistică intercontinentală Hwasongpho-17 a forțelor strategice ale Republicii Populare Nord-coreene a avut loc pe 24 martie (...), sub conducerea personală a lui Kim Jong Un”, a raportat KCNA.

Kim Jong Un a spus că este cheia pentru a descuraja războiul nuclear.

Potrivit acestuia, racheta a zburat pe o distanță de 1.090 km la o altitudine maximă de 6.248,5 km și a lovit cu precizie o țintă în mare, scrie Reuters.

Kim a spus că Coreea de Nord se pregătește pentru o confruntare lungă cu imperialismul american și forța sa strategică este gata să controleze și să limiteze orice încercare militară a Statelor Unite, a declarat presa nord-coreeană.

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a confirmat că proiectilul lansat de Phenian spre Marea Japoniei, joi, era un ICBM, a cărui lansare a provocat o avalanșă de condamnări internaționale.