Oficialii de la compania aeriană China Eastern Airlines și Autoritatea de Aviație Civilă din China au anunțat în timpul unei conferințe de presă că nu au găsit supraviețuitori în urma prăbușirii avionului Boeing 737-800 care s-a izbit de un munte luni, relatează Xinhua.

Locul prabusirii zborului China Eastern Airlines MU5735Foto: Zhou Hua / Xinhua News / Profimedia Images

„Până acum nu au fost găsiți supraviețuitori ai zborului China Eastern Airlines MU5735”, a declarat Zhu Tao, directorul Autorității de Aviație Civilă de la Beijing, precizând însă că autoritățile continuă operațiunile de căutare.

Zhu a confirmat informațiile potrivit cărora la bordul aeronavei s-au aflat 123 de pasageri și 9 membri ai echipajului, precizând că toți erau cetățeni chinezi. Din cei 9 membri ai echipajului 3 erau piloții aeronavei.

Avionul Boeing 737-800 s-a prăbușit luni

Zborul China Eastern de la Kunming la Guangzhou a decolat la ora locală 13:11 (07:11 ora României). Zborul nu a mai putut fi urmărit la ora 14:22, când era la o altitudine de 1000 de metri cu o viteză de 700 de noduri. Aeronava trebuia să aterizeze la ora locală 15:05.

Istoricul de siguranță al industriei aeriene din China a fost printre cele mai bune din lume în ultimul deceniu.

Potrivit Aviation Safety Network, ultimul accident mortal de avion cu reacție din China a avut loc în 2010, când 44 din cele 96 de persoane aflate la bord au murit după ce un avion regional Embraer E-190, al Henan Airlines, s-a prăbușit în timp ce se apropia de aeroportul Yichun, pe fondul vizibilității scăzute.