Éric Zemmour, candidat al dreptei radicale la alegerile prezidenţiale din Franţa din luna aprilie, a făcut din deportarea a un milion de străini un subiect central al platformei sale electorale, transmit marţi dpa și The Telegraph, potrivit Agerpres.

Eric ZemmourFoto: Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

„Ceea ce aş vrea este să-i trimit înapoi pe toţi oamenii pe care nu vrem să-i mai avem”, a spus Zemour luni seară la postul privat de televiziune M6.

El a mai afirmat că, dacă va fi ales preşedinte, va înfiinţa un minister pentru expulzări şi deportări, care să organizeze ceea ce el a numit „remigraţia”, prin care străinii nedoriţi să fie scoşi din ţară.

De asemenea, Éric Zemmour l-a acuzat pe actualul preşedinte Emmanuel Macron că a permis intrarea a 2 milioane de cetăţeni străini în Franţa începând din mai 2017, şi a adăugat că îşi propune deportarea a un milion dintre ei.

Eric Zemmour, în continuare în spatele lui Marine Le Pen în opțiunile de vot ale dreptei

Conform unui sondaj publicat marţi, Emmanuel Macron se află în continuare în fruntea intenţiilor de vot în primul tur de scrutin, programat la 10 aprilie, cu 29% dintre opţiuni, urmat de Marine Le Pen (RN, dreapta radicală) cu 19%, Jean-Luc Melenchon (LFI, stânga şi extrema stângă) cu 14%, Valerie Pecresse (LR, dreapta) cu 12%, Eric Zemmour (Reconquete!, dreapta radicală) cu 9,5%.

În turul decisiv, Macron ar obţine 56% din voturi în faţa contracandidatei Marine Le Pen, reiese din sondajul realizat de KEA Partner pentru Les Echos şi Radio Classique, între 19-22 martie, potrivit Reuters.

Zemmour promite „recucerirea” Franței de la imigranți

În luna decembrie a anului trecut Zemmour le-a promis susținătorilor săi „recucerirea țării” în timpul unui miting desfășurat în Paris.

„Miza este imensă, dacă câştig, acesta va fi începutul recuceririi celei mai frumoase ţări din lume”, a promis candidatul, care îşi construieşte discursul electoral de mai multe luni pe respingerea imigraţiei şi a islamului care ameninţă, potrivit lui, „un popor francez ce este aici de 1.000 de ani şi care vrea să rămână stăpân la el acasă”.

Zemmour a fost amendat cu 10.000 de euro în luna ianuarie pentru incitare la ură din cauza unor afirmații despre migranții minori neînsoțiți.