Europarlamentarul socialist ungar Istvan Ujhelyi a cerut duminică guvernului de la Budapesta să rezilieze contractele pentru producţia de vaccinuri ruseşti într-o fabrică în curs de construcţie la Debrecen, transmite MTI.

Vaccin rusescFoto: Federico Parra / AFP / Profimedia Images

Ujhelyi a susţinut că fabrica din estul Ungariei ar trebui să producă doar vaccinuri aprobate de Agenţia Europeană pentru Medicamente şi a adăugat că vaccinurile furnizate de Rusia condusă de preşedintele Vladimir Putin "îi vor frige la degete pe cei care se ating de ele”, mai scrie MTI, preluată de Agerpres.

Parlamentarul european a susţinut că singurul motiv de a produce vaccinuri ruseşti în Ungaria este de a servi "interese de afaceri private ale liderilor Fidesz", partidul de guvernământ al premierului Viktor Orban.

Fabrica de la Debrecen, care îi va costa pe contribuabilii ungari "peste 50 de miliarde de forinţi" (circa 140 de milioane de euro) "pute a înţelegeri pe din dos", a acuzat Ujhelyi, precizând că a cerut informaţii despre proiect de la mai multe ministere, însă nu a primit niciun răspuns.