Examenele școlare au fost amânate pe termen nelimitat pentru milioane de elevi din Sri Lanka, din cauza penuriei de hârtie, scrie presa francofonă. În Sri Lanka, aceste examene din școala primară sunt esențiale pentru trecerea în clasa următoare.

Copii Sri LankaFoto: Huw Jones / Alamy / Profimedia Images

„Directorii școlilor nu pot organiza examenele, deoarece tipografii nu sunt în măsură să strângă valuta necesară pentru a importa hârtia și cerneala necesare”, a declarat Ministerul Educației sâmbătă dimineața.

Această suspendare afectează aproximativ două treimi din cei aproximativ 4,5 milioane de studenți din Sri Lanka, potrivit unei surse oficiale.

Țara cu 22 de milioane de locuitori trece în prezent prin cea mai gravă criză economică de la independența sa în 1948.

Atacurile islamiste care au avut loc de Paștele din 2019, urmate de epidemia de Covid-19 au avut consecințe dezastruoase pentru turismul srilankez, principalul furnizor de valută.

Aflat în pragul falimentului, guvernul a trebuit să ceară ajutor de la Fondul Monetar Internațional (FMI) și India, țară care i-a mai acordat împrumuturi pentru finanțarea achiziției de produse alimentare, medicamente și petrol.