„Vom rămâne aici până vom fi auziți”: pescari, fermieri, transportatori sau profesioniști din sectorul lucrărilor publice au blocat marți două depozite de petrol din vestul Franței pentru a denunța creșterea prețului carburanților, potrivit AFP.

Rafinarie de petrolFoto: Paul Rapson / Sciencephoto / Profimedia Images

În urma evoluției prețului țițeiului, prețurile la pompă au crescut în Franța pentru a depăși pragul simbolic de 2 euro săptămâna trecută. Acestea au scăzut totuși luni, într-un context de volatilitate ridicată.

„Începem să ridicăm vocea și vom merge din ce în ce mai departe dacă nu suntem ascultați și nu avem măsuri rapide și de urgență”, au declarat protestatarii.

„Motorină prea scumpă, barca la mal”, se putea citi pe pancartele atârnate în fața incintei depozitului de petrol blocat.

Tot în Bretania, la Lorient, depozitul de petrol a fost blocat „de transportatori, pescari, fermieri”, a declarat pentru AFP directorul său Marc Lhonoré.

„Vom rămâne atâta timp cât guvernul (...) nu a înghețat impozitele. Pentru că am scăzut sub pragul de rentabilitate. Toată lumea lucrează în pierdere. Dacă trebuie să stăm zece zile, vom rămâne zece zile”, spun protestatarii.