Armata rusă ar putea ataca livrările de armament ale Occidentului pentru Ucraina, a amenințat sâmbătă Moscova, spunând că aceste transporturi sunt ”ținte legitime”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Am avertizat Statele Unite că pomparea orchestrată de arme din mai multe țări nu este doar o mișcare periculoasă, ci și o mișcare care transformă aceste convoaie în ținte legitime”, a declarat ministrul adjunct de externe rus, Serghei Ryabkov, la televiziunea de stat.

El a afirmat că Moscova a avertizat „cu privire la consecințele transferului nechibzuit către Ucraina de arme precum sisteme portabile de apărare antiaeriană, sisteme de rachete antitanc și așa mai departe”.

Ryabkov spune că Washingtonul nu a luat în serios avertismentele Moscovei și a adăugat că Rusia și SUA nu au desfășurat niciun „proces de negociere” cu privire la Ucraina.

Recent, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că un atac al rușilor contra liniilor de aprovizionare aliate pentru Ucraina ar reprezenta „o escaladare periculoasă a războiului”.