Guvernul Marii Britanii l-a inclus pe magnatul Roman Abramovich pe lista rușilor împotriva cărora a decis să impună sancțiuni ca parte a măsurilor luate împotriva miliardarilor și oligarhilor apropiați de președintele Vladimir Putin, anunță Sky News.

Foto:

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea este unul dintre cei 7 oligarhi ruși împotriva cărora guvernul condus de Boris Johnson a impus sancțiuni joi.

Abramovich a anunțat săptămâna trecută că intenționează să vândă clubul Chelsea după aproape 20 de ani de la cumpărarea sa, afirmând că intenționează să doneze profitul obținut din tranzacție „tuturor victimelor războiului din Ucraina”.

Pe 26 februarie, la două zile după invadarea Ucrainei de către Rusia, Abramovich anunțase că renunță la conducerea clubului londonez.

Roman Abramovich nu va mai putea vinde Chelsea

Sancțiunile vor intra în vigoare înainte ca acesta să vândă Chelsea iar Nadine Dorries, ministrul britanic al sporturilor a declarat că tranzacția va fi acum blocată, relatează The Independent.

„Știu că acest lucru aduce anumite incertitudini dar guvernul va continua să lucreze cu liga (profesionistă de fotbal) și cluburile pentru a putea juca în continuare fotbal în timp ce se iau măsuri care să garanteze că sancțiunile îi vor afecta pe cei împotriva cărora au fost impuse”, a declarat Dorries.

Ea a precizat că Chelsea va primi o licență specială pentru a putea disputa în continuare partide și să-și plătească angajații și jucătorii.

Oligarhii sancționați de Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a declarat recent că „nu poate exista niciun refugiu pentru cei care au susținut atacul brutal al lui Putin asupra Ucrainei”.

Printre ceilalți oligarhi ruși adăugați pe lista de sancțiuni de către guvernul britanic sunt Oleg Deripaska, acționar al grupului En+, Dmitri Lebedev, președintele Bank Rossiya, Alexei Miller director al Gazprom și Nikolai Tokarev, președintele Transneft, conglomeratul deținut de statul rus care gestionează transportul de gaze naturale și petrol.