Secretarul de stat american, care s-a întâlnit duminică dimineața cu ministrul ucrainean de externe la granița Poloniei, a discutat și cu omologul său chinez Wang Yi, acesta transmițând că Beijingul se opune oricăror mișcări ”care ar pune gaz pe foc” în Ucraina, potrivit ministerului chinez de externe citat de Associated Press.

Wang YiFoto: STEPHEN SHAVER / UPI / Profimedia

Yi a spus că ”evoluția” situației din Ucraina este ”ceva ce China nu vrea să vadă”, adăugând că această criză ar trebui soluționată prin ”dialog și negociere”.

El a făcut apel la SUA, NATO și UE să se angajeze în diaolgul cu Rusia. Oficialul chinez a mai susținut că aliații ar trebui să fie atenți la ”impactul negativ pe care continua extindere a NATO către est îl are asupra securității Rusiei”.

China sprijină eforturile pentru a o soluție politică și se opune oricăror mișcări contrare soluției diplomatice care ar pune gaz pe foc, a mai susținut Wang.

Beijingul face eforturi să nu fie asociat cu Moscova în acest conflict, în timp ce continuă să aibă relații apropiate cu Kremlinul.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.