Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a raportat că 352 de civili au fost ucişi, printre care 14 copii, de când Rusia şi-a început atacul, joia trecută, la primele ore ale dimineţii. Alte 1.684 de persoane, inclusiv 116 copii, au fost răniţi duminică noaptea, potrivit ministerului. Armata Ucrainei a transmis însă că pierderile Rusiei sunt serioase, bilanțul total ajungând la 4.500 de soldați morți.

Ucraina, invadata de RusiaFoto: Ministerul ucrainean al apararii

Potrivit armatei ucrainene, pierderile Rusiei se cifrează acum la circa 4.500 de militari şi au fost distruse 26 de elicoptere, peste 150 de tancuri şi peste 700 de vehicule militare ruse.

Rusia a recunoscut că a înregistrat pierderi printre soldaţii săi în timpul luptelor din Ucraina, însă nu a prezentat cifre. Negocieri de pace urmează să aibă loc luni între Moscova şi Kiev, la frontiera cu Belarus.

Luni sunt așteptate negocieri pentru încetarea focului între Moscova şi Kiev, la frontiera cu Belarus. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a precizat însă că nu își face iluzii legate de rezultatul acestor discuții.