Un proiect de rezoluție privind apelul către Adunarea Generală a ONU privind excluderea Rusiei din organizație a fost înregistrat în Rada Supremă a Ucrainei, anunţă, miercuri, site-ul Parlamentului ucrainean, potrivit Rador care citează TASS.

Militari in misiune OSCEFoto: OSCE

Tot site-ul Radei anunţă înregistrarea unui proiect de rezoluție cu privire la apelul Radei Supreme către OSCE de a expulza Rusia din această organizație.

Documentele au fost înregistrate la Secretariatul Parlamentului ucrainean, iar ca autor al acestora este menţionat deputatul Oksana Savciuk. Textele documentelor nu au fost făcute publice. (www.tass.ru)

Observatorii OSCE au înregistrat în 48 de ore peste 3.200 de noi încălcări ale armistiţiului care ar trebui să fie în vigoare în estul Ucrainei, a anunţat organizaţia într-un comunicat de presă publicat în noaptea de luni spre marţi.

De vineri seară până duminică seara, observatorii de la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa au înregistrat 2.158 de încălcări în regiunea Doneţk şi 1.073 în regiunea Luhansk, mare parte din teritoriul acestora fiind controlat de separatiştii proruşi aflaţi în război împotriva Kievului.

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni independența Doneţk şi Lugansk, cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei.