Premierul britanic Boris Johnson va prezida marți dimineață o întâlnire de criză privind situația din Ucraina pentru a decide asupra unui „pachet semnificativ de sancțiuni”, după ce Moscova a recunoscut independența regiunilor separatiste pro-ruse, a anunțat Downing Street, citează AFP.

Boris JohnsonFoto: Captura YouTube

„Prim-ministrul va prezida o reuniune COBR (de criză) mâine dimineață la ora 6.30 (locală și GMT) pentru a discuta cele mai recente evoluții din Ucraina și pentru a coordona răspunsul Regatului Unit, inclusiv pentru a conveni asupra unui pachet semnificativ de sancțiuni care să fie introdus imediat”, a spus un purtător de cuvânt al liderului britanic.

Într-o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodymir Zelenski, Boris Johnson a spus că el „crede că o invazie este o posibilitate reală în orele și zilele următoare”, a spus Downing Street într-un comunicat separat.

„El i-a transmis președintelui Zelenski că Regatul Unit a stabilit deja sancțiuni pentru a-i viza pe cei care sunt complici la încălcări ale integrității teritoriale a Ucrainei și că aceste măsuri vor intra în vigoare mâine”, se arată în comunicat.

„Prim-ministrul a indicat, de asemenea, că va lua în considerare trimiterea de mai mult sprijin defensiv Ucrainei”, a adăugat acesta.

Londra a livrat recent Ucrainei pentru prima dată arme letale, sub formă de rachete antitanc.

Potrivit acestui comunicat de presă, liderii britanici și ucraineni au convenit ca Occidentul să „continue să caute o soluție diplomatică până în ultima secundă posibilă”.