Poliția italiană a reținut un chirurg renumit din Palermo și pe fiul acestuia pe baza unor presupuse lor legături pe care cei doi le-ar avea cu mafia siciliană și a tentativei de a aduce droguri din America de Sud cu ajutorul unui cetățean albanez și al unui însoțitor de bord al Alitalia, scrie duminică The Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

HotNews.roFoto: Hotnews

Giuseppe Guttadauro, 73 de ani, alias „Doctorul”, și fiul său Mario Carlo Guttadauro sunt „sub investigație pentru asociație de tip mafiot, deoarece se bănuiește că fac parte familiei Cosa Nostra din Palermo”, au scris carabinierii italieni pe Twitter.

Guttadauro sr. fusese directorul spitalului din localitatea Bagheria, localitate a cărei administrații a felicitat public Poliția pentru arestarea celor doi.

”Administrația municipală îi felicită pe carabinieri pentru operațiunea strălucitoare care l-a adus în fața justiției pe șeful Mafiei și pe fiul său”, scriu oficialii italieni

Arestările reprezintă „o lovitură gravă adusă atât traficului de droguri cât și pentru Mafie”, se mai arată în comunicatul administrației orașului Bagheria.

Guttadaur s-a mutat apoi la Roma, și ar fi încercat să pună pe picioare o rută de trafic de droguri prin care să aducă cocaină stabilind contacte cu un suspect albanez și cu un însoțitor de bord Alitalia care trebuia să transporte cash în America de Sud, a relatat presa locală.

Anchetatorii au numeroase interceptări telefonice în care Guttadauro vorbește despre afaceri mafiote și droguri. El a discutat cu fiul său despre „descărcarea a o sută de kilograme pe lună în Rotterdam. „Sunt vameși care iau 25 la sută”, spunea medicul în interceptari.