În regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucraine, unde forțele guvernamentale și separatiste se luptă din 2014, au fost peste 1.400 de explozii vineri, au declarat reprezentanții Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), indicând o creștere a bombardamentelor, relatează Reuters.

explozie conducta gaze LuhanskFoto: Captura video

Cele două republici autoproclamate susținute de ruși din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina se află în centrul unui val de tensiuni între Moscova și Occident din cauza unei vaste acumulari militare ruse în apropierea Ucrainei.

Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE, care este desfășurată în zona de conflict, a declarat că a înregistrat 553 de explozii în Donețk, iar alte 860 au fost raportate în vecinătatea Luhanskului până vineri începând la ora 16:30 GMT, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă seara.

Observatorii OSCE au înregistrat, în 24 de ore, de joi până vineri, peste 1.500 de încălcări ale armistițiului, comparativ cu 870 cu o zi înainte.

De joi seară până vineri seara, observatorii au înregistrat 591 de încălcări în regiunea Donețk și 975 în regiunea Luhansk.