Ucraina a făcut publice înregistrări video care arată bombardamentele de dimineață de la punctul de trecere Șceastea la nord de orașul Luhansk controlat de rebeli, scrie The Guardian.

Bombardamente Șceastea, LuhanskFoto: Captura video

Filmarea a fost făcută la ora locală 11.30.

Ministerul de Externe de la Kiev a declarat că Rusia vizează un convoi umanitar de la biroul comisarului ONU pentru refugiați, în timp ce se întorcea de pe teritoriul controlat de separatiști.

Atacul a reprezentat o „încălcare gravă” a acordurilor de încetare a focului, a spus acesta.

Sâmbătă, Ministerul de Externe al Ucrainei a mai spus că formațiunile armate au declanșat focuri provocatoare pe toată lungimea liniei de contact în regiunea Donbas, agravând semnificativ situația de securitate deja tensionată.

Se spune că următoarele zone ucrainene au fost bombardate din teritoriile ocupate susținute de rebelii proruși, distrugând infrastructura civilă și provocând răni civililor și armatei ucrainene: Stanîcino-Luhanske , Șceastea, Pivdenne, Svitlodarsk și Bohdanivka de șase ori sau mai mult, precum și Novotoșkivske, Zolote, Popasna, Pisky, Mariupol și Hranitne de cinci ori sau mai puțin.

Doi soldați ucraineni au fost uciși sâmbătă într-o nouă creștere a violențelor pe frontul cu separatiștii pro-ruși în estul Ucrainei, potrivit unui nou raport al armatei ucrainene.

Acestea sunt primele decese în rândul militarilor ucraineni de mai bine de o lună. Patru soldați au fost, de asemenea, răniți și internați în spital, a spus armata într-un comunicat, acuzând separatiștii că au comis 70 de încălcări ale armistițiului care se presupune că ar fi în vigoare.