Rusia susține că fratele principalului opozant al Kremlinului Aleksei Navalnîi, care este dat în urmărire de autoritățile de la Moscova, ar fi fugit din țară, relatează agenția de presă rusă Interfax preluată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul de interne rus l-a dat în urmărire pe Oleg Navalnîi potrivit unor documente datând din luna ianuarie. Autoritățile rusești cred că acesta a plecat din țară la sfârșitul anului trecut, cu destinația Cipru, și nu s-a mai întors, el fiind citat pentru audieri la tribunal în cadrul unui proces care ar putea duce la convertirea pedepsei cu suspendarea în pedeapsă cu închisoarea.

Oleg Navalnîi s-a aflat în arest la domiciliu în perioada ianuarie-aprilie 2021 și a fost condamnat la un an cu suspendare pentru încălcarea prevederilor legale privind combaterea pandemiei de Covid-19.

Acuzațiile i-au fost aduse după ce a participat la un miting la Moscova în semn de protest față de arestarea fratului său, Aleksei Navalnîi, care a fost închis la scurt timp după revenirea din Germania unde fusese tratat după episodul tentativei de otrăvire.

Administrația Federală a Penitenciarelor va înainta o petiție unui tribunal din Moscova, pe 18 februarie, cerând transformarea condamnării cu suspendarea în pedeapsă cu închisoarea, potrivit avocatului acestuia.

Fratele lui Navalnîi în vârstă de 38 de ani a mai fost închis pentru o perioadă de trei ani și jumătate pentru fraudă într-un alt proces considerat o mascaradă menită să pună presiune pe Aleksei. El fusese eliberat în 2018.