Autorităţile şi media de stat din Rusia s-au distrat miercuri pe seama "datei invaziei" ruse în Ucraina, anunţată de media occidentale că ar avea loc pe 16 februarie, potrivit unor surse din serviciile americane de informaţii, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Maria ZaharovaFoto: - / Sputnik / Profimedia

"Am o rugăminte către media de dezinformare americane şi britanice (...), anunţaţi vă rog calendarul 'invaziilor' noastre pe tot anul care vine, pentru că vreau să-mi planific concediul", a scris pe Telegram Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

O serie de ziare anglo-saxone au mers mai departe, afirmând chiar că invazia ar urma să se producă la o anumită oră, în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Maria Zaharova atacase și marți puterile occidentale susținând că propaganda lor a fost spulberată fără a se trage un singur foc.

”Nu intrăm în contact cu țări străine noaptea”

"Noaptea a trecut ca de obicei. Am dormit liniştiţi. Dimineaţa, am început ziua în mod calm şi profesional", a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Întrebat de eventuale contacte cu ţări străine în cursul nopţii, acesta a răspuns: "Nu avem obiceiul să intrăm în contact cu ţări străine noaptea".

"Nu aş spune că ne amuză, dar bineînţeles, aşa ceva ne lasă perplecşi", a nuanţat ministrul afacerilor externe, Serghei Lavrov.