Moscovei "nu dă doi bani" pe riscul sancțiunilor occidentale în cazul unei invazii în Ucraina, a declarat fără menajamente ambasadorul Rusiei în Suedia.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Iertați-mi expresia, dar ne doare în cot de toate sancțiunile lor", a declarat Viktor Tatarințev pentru cotidianul suedez Aftonbladet, potrivit AFP.

"Am avut deja atâtea sancțiuni impuse contra noastră și, într-un fel, au avut efecte pozitive asupra economiei și agriculturii noastre", spune Tatarințev.

"Suntem mai autosuficienți și am reușit să ne creștem exporturile. (De exemplu) nu avem brânzeturi italiene sau elvețiene, dar am învățat să facem brânzeturi rusești la fel de bune folosind rețete italiene sau elvețiene", a explicat acesta.

"Noile sancțiuni nu sunt pozitive, dar nu sunt atât de rele pe cât spune Occidentul", a susținut diplomatul rus.

Pentru Tatarințev, țările occidentale nu înțeleg mentalitatea rusă: "Cu cât Occidentul pune mai multă presiune asupra Rusiei, cu atât mai puternic va fi răspunsul rusesc".

Diplomatul a susținut că Rusia încearcă să evite un război: "Aceasta este cea mai sinceră dorință a politicienilor noștri. Ultimul lucru pe care și-l doresc oamenii din Rusia este războiul”