Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a acuzat Washingtonul că duce o „campanie de propagandă” despre posibila agresiune rusă, în timpul convorbirii telefonice avute sâmbătă cu secretarul de stat american Antony Blinken, a informat MAE rus.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

„Campania de propagandă lansată de Statele Unite şi aliaţii săi cu privire la „o agresiune a Rusiei” împotriva Ucrainei are ca scop provocarea, încurajând autorităţile de la Kiev” să se lanseze într-o „rezolvare militară a problemei Donbasului”, potrivit acestui comunicat, ce face referire la regiunea din estul Ucrainei de la graniţa cu Rusia unde forţele ucrainene se luptă de opt ani cu separatiştii pro-ruşi susţinuţi de Moscova, relatează Reuters, France Presse şi Agerpres.

Potrivit comunicatului ce rezumă convorbirea telefonică purtată sâmbătă cu Blinken, Lavrov a mai declarat că Washingtonul şi Bruxellesul au ignorat cerinţele de securitate cheie ale Rusiei.

Rusia a acumulat forţe militare în apropierea Ucrainei, alimentând temerile că ar putea să o invadeze. Moscova neagă astfel de planuri.