Directorul Institutului Internațional de Sociologie din Kiev (KIIS), sociologul Volodimir Paniotto, a anunţat rezultatele unui sondaj de opinie privind disponibilitatea cetăţenilor Ucrainei de a se implica la forme de rezistenţă în cazul unei intervenții militare din partea Rusiei - transmite RBC.

Voluntari ucraineniFoto: Sergei Supinsky / AFP / Profimedia Images

"Aproximativ 50% dintre cei chestionaţi au răspuns că ar opune rezistenţă. Mai mult, 33% dintre aceştia ar participa la o formă de rezistență armată, iar aproximativ 20% s-ar implica în acțiuni non-violente, în demonstrații, proteste, marșuri, acţiuni de boicot şi acte de nesupunere civică" - a precizat sociologul., citat de Rador.

Acesta a adăugat că alți 15% dintre ucrainenii chestionaţi cred că vor avea timp să se retragă într-o regiune sigură din Ucraina, 10% - în străinătate, 20% au spus că nu vor face nimic, iar alți 12% au declarat că nu știu cum vor acţiona în cazul în care Rusia va ataca Ucraina.

"O parte din cei 20% care nu ar face nimic îl sprijină sau simpatizează pe Putin (Vladimir Putin, preşedintele rus, n.r.). Am întrebat despre asta și în septembrie 2015, când ostilitățile au durat un an întreg. Atunci, 24% au răspuns că ar fi pregătiţi să participe la o rezistență armată. În concluzie, procentul celor aflaţi în această categorie a crescut" - a explicat Paniotto.